Munkeby Mariakloster

OST FRA MUNKEBY KLOSTERET

Fransk tradisjon ...
Ny i Norge. Munkebyosten er et produkt av møtet mellom norsk melk og tradisjonell kunnskap hos cisterciensermunkene. Abbediet Citeaux, Munkebys moderkloster, har i mer enn et århundre produsert en ost som er velkjent i Frankrike. Før de kom til Norge, hadde både bror Cyril og bror Joël hatt ansvar for ysteriet i Cîteaux i mer enn femti år til sammen! Den lange erfaringen har gjort dem vel forberedt til å lage en på samme tid ny og tradisjonell ost her i Norge.

og norsk melk ...
Melken, som er av førsteklasses kvalitet, er levert fra to av nabogårdene til klosteret. Brødrene har tilpasset sine produksjonsons- og kontrollrutiner til bearbeidingen av helt fersk melk. Denne prosessen beholder fylden og de naturlige egenskapene i melken.

gir en fremragende ost, som tilhører gruppen halvfaste oster. Kjennere setter pris på dens konsistens og fine aroma som skiller den fra Brie. Skorpen, som er fin og glatt, blir daglig vasket for hånd i en fem ukers modningsperiode. Osten blir kjellerlagret på granplanker og vendes daglig. Ettersom den modnes får den derved et saerpreg og en smak som forfører selv den mest kresne gane.

Godt å vite
Holdbarhet : 2 måneder i kjøleskap
Smaker best temperert : ta ut av kjøleskap to timer før servering
Hel ost : 700 gr, men den kan selges i stykker på 350 eller 175 gram.

Osten blir solgt fra klosterets butikk, på klosterets parkeringsplass. (selvbetjent fra kl. 9 til kl. 19).

Er du privatkunde ? Se på utsalgssteder
Driver du en butikk, en restaurant ? Kontakt oss


"Personlig synes jeg at denne osten er en karakter ost, med stort potensiale. Fantastisk, er det som står igjen foreløpig."

Steinar

Making the cheese

Munker i ferd med å lage ost

Munkeby cheese

Ferdige produktet

"));